onsdag 24 september 2008

Who the hell do you think I am!?

Jag skulle förstås bli smått förvånad ifall man vid det här laget inte vet vem jag är, förutsatt att denna text inte är den första man sett av min blogg, men om det är det: Välkommen, var nu en snäll människa och läs från början.

Anyways, med alla nykomlingar ur vägen (jag har verkligen fått för mig att många läser det här, vad cyniskt av mig) så vill jag be om ursäkt, det här inlägget skulle ha skrivits i måndags. Måndagar är min favoritdag att skriva på, jag slutar vid en trevlig tid och helgen samt den nya skolveckan brukar ha gett mig en hel del inspiration. Jag skyller på att jag hittade den svarta lightsabern i Force Unleashed (nytt Star Wars spel), den är asball.

Jag är ganska säker på att jag säger emot vad jag själv sagt tidigare i denna blogg (men det är bara ett bevis på att jag inte blivit ersatt av en robot, jag tenderar att säga emot mig själv rätt ofta) när jag nu meddelar att mitt mål för denna blogg är minst två inlägg i veckan, och helst ska ett av dem vara på måndagen.

Idag hade jag tänkt skriva lite om drömmar, mål och ideal, det är ett mycket intressant ämne som också kan tråka ut de flesta om man inte är försiktig, men det ger jag fan i. Till att börja med så hade jag tänkt beskriva mina definitioner av drömmar och mål (ideal skrev jag bara för att det är snyggt, jag hade inte tänkt skriva om det idag).

För mig är en dröm det man vill forma sitt liv efter, vilket jobb man vill ha, hur ens fru (eller man, eller partner, whatever) ska se ut, var man ska bo, vad man ska ha ådstakommit, jag kan avslöja att en av mina drömmar är att en dag ha en egen (lång) sida på Wikipedia där man skriver om hur bra jag är/var.

Ett mål å andra sidan är det man siktar in sig på för tillfället, t.ex mitt mål att få MVG i japanska eller skaffa så många vänner jag kan under gymnasietiden.

Nu hade jag tänkt ge er själva lite tid att sitta ner och fundera ut vad era drömmar och mål är (om man går efter mina definitioner alltså).

Klar? Det betvivlar jag, men läs vidare för all del, jag bryr mig inte om ifall du fattar vad jag menar eller ej, bara du läser.

Förresten, du kanske har lagt märke till alla irriterande 1½-rads stycken, jag bestämde mig för att pröva med lite bättre styckindelning efter att jag försökt läsa mina tidigare inlägg och stört mig på hur svårt det var att läsa nånstans i mitten av alla långa stycken.

Jaja, drömmar och sånt var det ju, nu ska jag inte tappa tråden fullkomligt (jag tror den ligger i.. nä, var fan kan den..? Aha! Där var den, så, nu följer vi tråden igen). Mitt drömjobb är (som jag nämnt i ett tidigare inlägg) att bli spelregissör, d.v.s han som tar musiken, karaktärerna, spelsystemet, bakgrunderna (och en massa andra saker) och väver ihop dem till ett spel som folk kan njuta av (eller hata, om det är dåligt). Oj då, kanske är det lite väl många parenteser i denna text (inte för att jag bryr mig). Min familjedröm är att ha funnit en vacker hustru och ha två söta döttrar när jag är runt 30 år gammal. Inte för att jag skulle ha nåt emot ifall jag hade en eller två söner, men jag är rädd att jag aldrig kommer helt uppfylla det så kallade manlighetsidealet, vilket skulle leda till att de aldrig skulle kunna vinna en "min pappa är bättre än din"-dispyt, och det skulle vara mycket ledsamt för dem.

Egentligen är det lite dumt att göra en styckindelning just här eftersom jag inte byter ämne (vilket är min svenskalärares åsikt om när man ska göra ett nytt stycke). Iallafall så är min bostadsdröm att ha bott i Japan en längre tid när jag är i 20-års åldern, för att sedan flytta tillbaka till det trygga Sverige när jag ska skaffa familj (lägst spädbarnsdöd ftw).

Nåt som är lite svårdefinerat huruvida det är en dröm eller ett mål är att jag planerar att leva ett liv som nykterist, och aldrig dricka alkohol (i större halt än den som finns i cider) och såklart att aldrig röka (vilket är ett lättare mål/en simplare dröm antar jag). Sen får jag inte glömma att återigen påminna er om Wikipedia-drömmen, den är en vacker och oskyldig dröm.

Jag tror inte att det är värt besväret om jag nu skulle börja tjata om mina nuvarande mål, med tanke på att de som sagt är nuvarande och troligtvis inte kommer att vara aktuella så länge till, vilket påminner mig om att jag har prov i japanskan imorrn, så jag borde nog sluta skriva och börja plugga istället ifall jag vill klara av mitt mål gällande MVG i japanska...

- "Never gonna give you up, never gonna let you down"