onsdag 31 december 2008

Stop. Hammertime!

En månad har återigen flugit förbi i mac2 (om jag inte har blandat ihop några förkortningar så lär det där betyda ljudets hastighet x2). Nu är det december som försvunnit, en tragisk förlust eftersom det finns så mycket att skriva om just i december (Julkalendern, Lucia, Sista dagarna av första terminen på första året i gymnasiet, Jullovet, Komucon1, Julafton, Julklappar, Nyår och lite annat smått & gott).

Jag tänker göra mitt bästa att berätta om dessa i retrospekt (som tydligen inte är ett ord enligt Word, jag som trodde att det ordagrant var latin för Retro = Dåtid. Spekt = Seende, vilket tillsammans skulle betyda nåt i stil med "tillbakablick").

Julkalendern. Kanske bra, kanske inte. Hursomhelst så kom jag till slutsatsen att den var riktad till för ung publik för att jag skulle uppskatta den (inte alls som de härliga ålderslösa julkalendrarna från förr), jag hoppas iallafall att många barn kunde finna glädje i dess simpla skämt och överdrivna löjligheter (oh shi- jag låter som en gammal sur krigsveteran).

Lucia, den skumma högtiden som svenskarna inte har nån anledning att fira (hon var väl ett katolskt helgon..?). Som tur var slapp jag gå upp en timme tidigare för att titta på lucia som jag gjort varenda sabla år fram till nu, den inföll nämligen på en lördag och skolan var inte såna som såg till att anordna nåt en dag för tidigt bara för att. Så jag kunde sova lugnt och glädjas åt att vi blev bjudna på julmust till skollunchen (första gången jag smakade Nygårda julmust istället för Apotekarnes, jag har funnit en ny favorit).

Sista dagarna av första terminen på gymnasiet. En mytomspunnen tid som jag aldrig trodde skulle komma, fast det gjorde den, skitfort. Nu borde jag kanske hålla ett tal om min tid på gymnasiet och mina förväntningar samt hur det har varit, men eftersom jag faktiskt redan har skrivit om det här i mina tidigare inlägg så säger jag "näh" och går vidare till slutklämmen. En sjättedel av gymnasiet avklarat, det går fort framåt och är skoj.

Jullovet är skönt, jag får den vila och allt saktas ner lite för mig (tro't eller ej, tiden går snabbare när jag har skola än när jag har lov. Jag skyller på halvdagarna), jag kan glida tillbaka till mitt (legendariska?) animetittande, samt börja spela mer Wow (i nätta mängder, låter det inte komma i vägen för vänner & dylikt). Jag har dock lyckats vrida mitt dygn nånstans åt pipsvängen (Ronja rövardotter gick på teve under julaftonsmorgonen), som praktexempel vaknade jag idag klockan 12.34 efter att ha läst till sisådär klockan 03.06 på natten/morgonen/whatever.

Komucon1. Vad jag vet så har jag inte skrivit om det tidigare (eller?), hursomhelst så var det ett konvent arrangerat av min klasskompis Madde (som också går under smeknamnet Komu därav konventets namn). Det var ett mycket mysigt konvent i en liten lokal med trevliga människor, istället för att revolvera runt Manga/Anime/Cosplay/TV-spel som alla andra konvent gör, så tycktes Komucon1s huvudinriktning vara att prata med alla andra nördar, det var mycket tillfredsställande och jag har fått nya vänner tack vare det. Det var bara en sak som gjorde att konventet misslyckades lite, Madde blev sjuk precis den dag som konventet skulle börja (mycket tragiskt och synd om henne). Man kunde inte hjälpa att känna lite skuldkänslor när man hade så skoj då hon stannade hemma och var sjuk under sitt egna konvent, fast allt ordnade sig när hon kom tillbaka på sista dagen (And there was much rejoicing).

Julafton, den längsta dagen på året (trots att den är strax efter den kortaste dagen på året). Man går upp klockan 10 och känner nån sorts stress och förväntan inför gästerna som ska komma och paketen som ligger och trycker under granen. Dock så inser man strax efter att man druckit en kopp te och läst klart serietidningen man fått i julstrumpan (eller i mitt fall; från granen) att det faktiskt inte kommer hända nåt förrän klockan 15 då gästerna kommer och man samlas runt Kalle Anka (på wide-screen TV, ballt). Vi gör ett tidshopp fram till dess eftersom inget hände därimellan, det här var första året som jag tittade kritiskt på kalle anka programmen. Det var intressant och lärorikt, det enda som störde mig (förutom min hatkärlek till den svenska dubbningen av alltihopa) var det sista av de två extraklippen som inte kunde vara nåt annat än taskig smygreklam för disney/pixars nya film (Bolt - nästan hjälte. Bah, humbug). Och sen fortsatte Julafton, julmaten gled ner i kistan (med viss protest) och glöggen började kallna tills vi äntligen fick besök av jultomten. Dock så var jultomten denna gång spelad av en kvinna, jag ogillade det så mycket (jag ogillar hela tomteillusionen i allmänhet, stackars barn som blir lurade, ännu värre när det är dåligt spelat) att jag gömde huvudet under en soffkudde och darrade på trumhinnan (en färdighet som alla har fast ingen orkar starta en konversation om det) tills det var över. Iallafall så betydde tomtens ankomst att julklapparna skulle öppnas, med mig som tomtenisse (alltså, jag tar på mig en tomteluva och får uppdraget att läsa namnen på paketen och ge dem till respektive individ).

Julklappar. Jag har säkert skrivit och berättat vad jag fått i julklapp minst 5 gånger på denna knappa vecka som gått, inte så många gånger kanske, men det blir tjatigt efter ett tag. Så jag gör en snabb summering av det istället, ifall jag glömmer nåt så är det ödet.

Jag fick en ny (och högt önskad) Mobil, som just nu ligger bekvämt i min högra ficka, planerar att skaffa en fin kedja till den på Uppcon.

Jag fick fem nya böcker, stressläste klart Brisingr för att börja med en av dem.

Jag fick ett par drakunderlägg, svår att beskriva, självklara när man ser dem.

Jag fick ett USB-minne på 4Gb, det kan komma väl till pass i skolan.

Jag fick andra saker som helt enkelt inte går att minnas just nu.

Och det var det, typ. Dags att tala om det nya året.

Jag ser fram emot 2009, det är mycket som händer då, kanske får jag äntligen börja med gitarrlektioner (som jag sade att jag ville börja på förra nyår), kanske kommer Uppcon bli jätteskoj, kanske kommer min bror att ta stundenten i all sin prakt, kanske kommer jag fylla sjutton och känna mig som en ung man istället för en typisk tonåring, kanske kommer World of warcraft live action filmen inte bli en flopp, kanske kommer Final Fantasy versus XIII bli mitt favoritspel, kanske kommer jag få superkrafter. Vi får se vad som händer.

En del säger att nyårslöften är löjliga, jag håller med. Men om jag ändå ska göra ett löfte kan jag lika gärna hänga på när alla andra gör det, Jag "lovar" att nästa år ska jag satsa på att skriva i min blogg mer frekvent, det är faktiskt ett stort nöje.

Det var allt för idag, ha det så bra och drick inte bara för att det är nyårsafton, ingen gillar fulla ungdomar som spatserar runt på natten.
Your destiny - if you wish 
Any sort of world
Can be yours