tisdag 19 februari 2013

Kränkt

Inte för att jag känner mig kränkt just nu men en bieffekt av att plugga engelska är att man börjar uppskatta diverse ord i modersmålet, den passiva formen av "kränka" bland dem.

Att känna sig kränkt är tusen gånger djupare än engelskans motsvarande "offended". En person som särbehandlas för sitt ursprung känner sig kränkt. En anställd som nekas ökad lön trots en månad av hårt arbete känner sig kränkt. Svenskar som var emot att SVT klippte bort ca 5 rasistiska sekunder från Kalle Anka på Julafton kände sig kränkta. "Jag känner mig kränkt" är liksom vad folk säger i intervjuer när de vill bli tagna på allvar. Tidningarna i sin tur ser till att göra den delen av intervjun till ett citat och använda den som headline. Läsarna kommer i sin tur skaka på huvudet när dem läser det och tänka "Det är inte rätt, att folk ska kränkas på det här viset". And so on...

Jag var inte direkt på väg någon stans med det där, nu känns kränkt bara som ett lustigt ord. Kränkt, kränkt, kränkt... Hehehe.
Den här ödlan alltså.
Universitetet har blivit mycket roligare så här på våren. Engelska i all ära men nu när jag faktiskt får lära mig om didaktik och hur det är att vara lärare så blir ju lektionerna 10 gånger mer intressanta. Men om jag får klaga lite grann (Vem frågar jag? Det här är min blogg, I run this shit) så måste jag undra vad det är universitetet har emot att jag får struktur i livet. Varför är schemat annorlunda varje vecka? Varför hade jag en föreläsning som började klockan 8 igår? (jag var tvungen att gå upp klockan 6! #Kränkt).

Insåg precis att senast jag skrev här så hade jag en flickvän. Well not anymore. Fast för den delen så undrar jag om jag ens skrev att jag hade det, 2011-2013 har varit ganska tunt på inlägg. Jag har nog ändrat min syn på hur mycket jag ska skriva om mitt kärleksliv ganska många gånger. Å ena sidan finns det en massa pinsamma inlägg från en angsty tonåring om man kollar i typ 2009-arkivet. Å andra sidan så blir det en sån jobbig stämning för alla inblandade när någon jag känner ganska väl inte fått höra nyheterna och helt oskuldsfullt säger något. Så jag antar att min nuvarande inställning är att vara relativt öppen, får se hur lång tid det dröjer tills jag ångrar det.

Hmm, tror jag ska göra en udda grej. Här är en hög länkar till diverse intressanta saker:

Ozar Midrashim
The Great War
Hundramiljonersmannen
The Reward
Sesame Seeds
Hyperbole and a Half
Homestuck
Mom's Spaghetti

Yeah vet inte vad som var grejen med det där, men ändå, kul att göra en gång iallafall. Känner mig klar för idag i vilket fall.