tisdag 14 juli 2009

Our Lord Has Sent You A Message

Det här blir ett av mina kortaste blogginlägg och det smärtar mig att jag inte har något att skriva om, men jag måste berätta något som är ganska viktigt och som mer eller mindre berör mina läsare.

Min resa till Japan har flyttats fram (eller är det flyttats bakåt? Jag har ingen koll) till den 7:e augusti.

Det betyder väldigt många saker, först och främst så får jag mer tid att spendera med nära & kära (speciellt kära). Det betyder också att jag kan gå på Närcon (om än ingen sovplats), sist och egentligen minst betyder det att jag kan köpa ett spel som skulle ha släppts precis när jag åkt.

Allt som allt är jag nöjd med fördröjningen, det gör mitt sommarlov längre (och har jag nämnt att det är mitt bästa sommarlov någonsin?).

Oh right, och idag kommer Yoshia till Stockholm! Gauisus dominatus omnis (Happines Rules All).

söndag 12 juli 2009

Now in 3D

Efter en inspirerande och stillsam promenad med hunden bestämmer jag mig för att skriva ett (relativt) tidigt blogginlägg (om man tar hänsyn till min typiska inläggsfrekvens) i ett tappert försök att kompensera för en (avsiktligt) händelselös dag.

Inget nytt på Japan-fronten, jag väntar fortfarande på att få ett viktigt brev så jag kan gå till ett viktigt ställe och göra viktiga saker som ska leda till att jag får något viktigt. Fast imorgon ska jag iallafall in till stan och köpa ännu mer inför min resa.

Det är lite roligt hur jag under mina promenader går runt och tänker på exakt vad jag ska skriva när jag kommer hem (som denna text), samtidigt som jag har lite musik i bakhuvudet. Bakgrundsmusiken den här gången var en imaginär elgitarr remake av Sam & Max Hit the Road soundtracket (som är fasligt bra, lyssna bara).

Nu har jag egentligen slut på idéer för vad jag ska skriva, men jag försöker ändå (både för min egen skull och för ert intresse).

Okej, jag kan skriva om något väldigt spelnördigt till att börja med (ni som inte är spelnördar, ducka!). Jag har fäst mina ögon vid ett uppkommande MMORPG, vid namn Mortal Online. Vad som skiljer MO från andra spel i samma genre (till exempel WoW, som jag har slutat spela) är inte minst att det är 100% first person view, utan mycket annat skoj.
MO:s grundidé är "completely player-skill based", det finns alltså inget som levels eller slumpmässiga nummer, spelet begränsas alltså endast av vad spelaren själv kan, inte det X antal timmar han eller hon har lagt ner på en enskild karaktär. MO är även menat att vara ett "Sandbox" RPG, det vill säga att hela den virtuella världen som spelet utspelar sig i bara är som en "sandlåda" där spelaren själv formar sin omgivning.

Hm.. Det där var inte så roligt att skriva om (och därmed inte att läsa om) som jag hade hoppats. Ni som faktiskt blev intresserade och vill läsa mer om MO kan göra det på dess officiella hemsida. Ni andra kan stanna kvar och läsa mer.

Jag har börjat komma ihåg mina drömmar på sistone, jag tror det beror på att jag numera börjat sova med huvudet på kudden (istället för att hålla den i famnen) vilket säkert är ett mycket hälsosammare sätt att sova på. Något som är väldigt trevligt är att mina drömmar bland annat innehåller fin-fina spelidéer och koncept. Jag hade nyligen en dröm som gav mig en intressant idé för en ny sorts RTS, med skills och selektiv utvecklingslinje (okej, inte helt nytt min min form av det är nytt, med några element som jag tror aldrig har tagits upp förut). Jag är ganska säker på att minst en av mina läsare här skulle vilja diskutera den Strategispels idén (du vet nog vem du är, snacka med mig på msn).

Hm, det där måste ha varit mitt första seriösa shout-out till en specifik läsare på min blogg. Jag gillar inte hur det blev, så ni lär aldrig se det hända igen.

För övrigt så har jag försökt kontakta min gamla multimedialärare då han sagt att han gärna kunde tänka sig att länka till min blogg så att elever på mitt gymnasium skulle kunna läsa om mina äventyr och missöden i Tokyo. Hittills har jag dessvärre bemötts av ett automatiskt mailsvar men så småningom ska det gå och det kanske trillar in nya läsare här, intressant.

Nu känner jag mig nöjd med min insats här, ett inlägg som ingen kan klaga på och som kanske kan rättfärdiga iallafall en del av min inaktiva dag.