fredag 20 februari 2009

Just a man and his will to survive

Nu är det dags för mig att visa min mognad och inre styrka, alla mina känslor och sinnen kommer sättas på prov, utmaningen framför mig kommer kanske vara den svåraste någonsin.

Ironi åsido så kan jag berätta att min familj ska åka på skidsemester (ahaha, enligt stavningskontrollen finns inte "skidsemester" men den föreslår "skitsemester") över sportlovet, dock så har jag själv inget sportlov utan stannar hemma utan skidåkande (tack gode gud). Så nu ska jag klara mig utan att någon annan fixar mat, städar, diskar och tvättar, det kan bli kul.

Fast lite ensamt, får se till att vara mycket social över helgen (I'm lookin' at you, right over there!), lär även kunna underhålla mig med att laga festmåltider att njuta av.

Nu har jag använt det nya viset att blogga på i en vecka, jag känner mig så nöjd (och jag har nog skrivit sammanlagt dubbelt så mycket som jag brukade), vad anser ni läsare?

Med det så lämnar jag er denna fredag, trevlig helg.

torsdag 19 februari 2009

Yours is the drill that will pierce the heavens

Eller mina tänder, fy fan för tandläkare.

Min härliga torsdagssovmorgon blev avbruten av ett tandläkarbesök mitt under den, så jag var lite trött i skolan (själva tandläkarbesöket talar vi inte om...). Skoldagen var i övrigt ganska lätt och japanskan var rolig (lärarn vill alltid använda sig av roliga exempelmeningar).

Innan jag tog mig hemåt skulle jag utföra en läxa i multimedia, man skulle ladda ner en audio-fil från en hemsida och sedan ta sig till en välbefolkad plats och utföra de instruktioner man får, det var en perfekt förevändning för att jag skulle ta mig till stan och först titta förbi SF-bokhandeln. Jag köpte Warcraft: The Ashbringer #3 och gick nöjt vidare till Game där jag köpte Eternal Sonata till PS3 (WOOOOHOOOOOO!!!!!!!).

Efter det bestämde jag mig för att göra läxan och gick till gallerian (och där fanns det nog gott om folk vill jag lova), till en början skulle man ta bilder på olika delar av området man valt, men senare så eskalerade dramat i hörlurarna och man fick rollen som hemlig agent i fiendens bas (jag bara väntade på att rösten skulle säga "Kill eveyone in sight") fast det fick ett ganska plumpt slut eftersom inget hände på riktigt, håhå jaja.

Jag läste nyligen ut The Graveyard Book av Neil Gaiman (länk till honom finns till höger), jag rekommenderar den till alla som läser detta. Den innehöll fantasi, spöken, mystik, drama och annat härligt, jag fällde tillochmed en tår när jag läste slutet.

Det räcker för idag, förlåt för de sena inläggen på sistone, men mina eftermiddagar blir slukade av tidsdemoner.

onsdag 18 februari 2009

Yawn...

Idag var jag trött hela dagen, jag tror det beror på att jag hade gardinerna helt stängda (och därmed inget solljus i rummet på morgonen), plus att jag inte drack upp min kopp te till frukost (ehm, teet var frukosten).

Men jag klarade mig ändå, multimediagrupparbetet går framåt, lär vara klart nästa vecka, engelskan var lätt (lärarn hade med sig en CD med sin favoritmusik och spelade upp den medan vi fick typ lata oss). Sist av allt så var naturkunskapen lätt, jag skrev klart inlämningsuppgiften och ställde "bra" frågor på genomgången om vind (och lärarn var sjukt rolig som vanligt).

Eftermiddagen var inte mycket att hurra för dock, jag skulle träffa några medlemmar ur styrelsen (som ej ännu är skapad och därmed inte har ett namn och då endast refereras till som "styrelsen"), det blev strul och det slutade med att det var bara jag och en annan som åkte för att titta på lokalen. Det tog sisådär en timme att ta sig dit (inte så farligt alltså), men när vi väl kom fram fick vi till vår besvikelse veta att ingen personal fanns där så vi kunde inte tala med någon. Vi kunde dock titta runt lite i lokalen (som såg väl duglig ut) men blev klara på blott tio minuter, vägen hem tog mycket lång tid (kanske 1½ timme) och jag var trött hela tiden, min eftermiddag blev allt som allt mördad av kommunaltransport och jag var inte så nöjd efter det (fast det var värre för den andra killen, han bodde längre bort).

Bara att skriva det här gör mig trött, kan även bero på att det är relativt sent på kvällen, så jag säger gonatt till er nu.

tisdag 17 februari 2009

With extra salad on the side please

Idag var det pastasallad till lunch i skolan. Den innehöll räkor (som jag ogillar), oliver (som jag ogillar), dressing (som jag ogillar) och sallad (som jag ogillar). Idag var det pastasallad till lunch i skolan (som jag ogillar).

Men jag låter inte lunchen sabba dagen, den var helt okej (tisdagar brukar vara det, kanske i kontrast till måndagar). Då jag åker till skolan varje dag passerar tunnelbanan över Tranebergsbron, man får en fin översikt över mälaren varje morgon och eftermiddag, det gör även så att man inte kan missa det lager is som täcker vattenytan. Jag har dock tänkt på att isen smälter och fryser igen sisådär varannan dag (sabla väder), det har bildat ett sorts mönster av ihopfrusna isflak så det ser ut som en stor rutrandig duk (oh the wonders of nature).

Då jag var ensam när jag kom hem idag sysselsatte jag mig med ett nöje som jag tror de flesta delar men inte vill berätta om, det vill säga att jag satte igång musik på högsta volym i hörlurarna och gjorde mackor medan jag rörde mig i takt till musiken, det såg troligtvis mycket löjligt ut (och därför vill ingen tala om det) men jag hade kul.

För första gången på mycket länge så har jag inget prov eller nån inlämning i en hel vecka framöver, det känns skönt att vara bekymmersfri igen, speciellt när bloggandet börjar bli riktigt förnämligt.

And that is all, i bid the lot of you fare well and a happy tuesday.

måndag 16 februari 2009

It's moving along nicely

Livet flyter på, skolan flyter på, dagarna flyter på.

Måndagsmornar är dåliga mornar, men det är ingen hemlighet. Jag vaknade och insåg att jag snoozat bort den lilla "fritid" jag brukar unna mig på morgonen, så jag fick hastigt och (inte så) lustigt göra mig i ordning för att dra till plugget.

Den enda riktiga lektionen jag hade idag var multimedia, den första (mentortid) var kort och obetydlig som vanligt (och den borde verkligen bytas ut mot en halvtimmes sovmorgon). Den sista (idrott) slapp jag gå på eftersom jag hade en hälsoundersökning hos skolsystern precis då, undersökningen gick bra (vad nu bra kan betyda i detta sammanhang).

På den tidigare nämnda multimedian fortsatte vi med grupparbetet, vi åkte in till stan och intervjuade folk om deras skor och lite trivia bakom dem. Tanken var att vi skulle intervjua sex personer, en gammal man, en gammal kvinna, en ung man, en ung kvinna, en tonårstjej och en tonårskille. Du skulle dock bli förvånad över hur få människor som har tid för en intervju klockan 9.30 på en måndagsmorgon, det slutade med att vi inte hittade nån tonårskille, så som sista utväg intervjuade man mig (fun times).

Det må vara ett sammanträffande men flertalet människor har på senaste tiden frågat mig vad jag vill bli, jag säger samma sak till dem som jag sagt till alla andra: Jag vill bli spelskapare (dock inte programmerare), jag menar att jag vill vara den balla snubben som hittar på karaktärer, story, spelsystem och spelkänsla åt spelen.

Har jag berättat om det på bloggen förut? Ja, jag tror det, oj då (förlåt till alla er som slösade 10-25 sekunder av ert liv på att läsa om nåt ni redan visste).

Det här duger gott och väl som dagens inlägg, ses imorrn.

söndag 15 februari 2009

Sunday terror

Att söndagar alltid känns bortslösade är inget ovanligt fenomen, titeln beskriver min syn på söndagar.

Med det sagt så är min söndag långt ifrån bortslösad, jag har varit med på det andra mötet i animecka-con styrelsen (eller soon to be styrelse) och vår plan (att anordna ett konvent) glider framåt förvånansvärt fort. Att planera konvent är för övrigt ganska skoj, speciellt när man är ordförande i styrelsen (man har så mycket makt).

Jag satt och klinkade på gitarren i sisådär tio minuter innan jag började skriva detta inlägg, måndagens gitarrlektion gick inte så bra (det var därför jag inte skrev om den här) så jag hoppas att lite extra övning kan få morgondagens lektion att bli bättre.

Och med det så har jag förmedlat allt värt att nämna denna söndag, ses imorrn.