måndag 2 februari 2009

Jag har funnit mitt heroin

Alltså nej, tro inget, titeln är en liknelse (och på svenska). Vad jag menar är att jag har funnit något som kan göra mig lugn, glad och smått distanserad från den värld jag lever i. Jag syftar nämligen på ett konditori som ligger ca 4 minuter gånghastighet från Cybergymnasiet, där bakar de mumsiga kanelbullar och serverar varm choklad som faktiskt är varm (och inte skållhet). De har även mysiga sittplatser och ett exemplar av dagens nyheter inom räckhåll, man trivs som en igelkott i en lövhög (mycket väl). Ibland när mitt liv känns hårt och jobbigt så kan jag lätt gå dit och unna mig själv 20 minuters lycka (för den blygsamma kostnaden av 40 kr).

Nog om glädje, det är en onödig känsla i en monarki (tycks det), jag har viktigare saker att tala om.

Eller faktiskt inte, det här är nog första gången som jag inte känner att jag måste skriva om något som hänt nyligen, vilket ger tid och rum för mig att skriva ner några av mina tankar och dela med mig av dem till resten av världen (eller den del av världen som läser min blogg).

Enligt mig är komedi den absolut bästa film/serie/bok/spel genren, den kanske inte är djup eller banbrytande, men den är (oh i'll just say it) riktigt djävla rolig. Om vi tänker efter lite så inser vi snart att de mest framgångsrika verken i alla medier alla innehåller komedi som genre eller sub-genre, vi pallar inte läsa/se/spela skiten om det inte är nåt skoj i den. Se bara på The Matrix, skulle verkligen så många människor lägga den som no.1 favourite movie ifall den endast innehöll ball filosofi samt awesome action scener? Troligtvis inte (fast matrix lobby scene är kickass), visst skulle folk uppskatta den, men troligtvis skulle Mr. Averageguy inte orka hänga med i storyn så länge att han kan förstå de balla teorierna om det inte vore för de små humoristiska detaljerna (hö hö, han fick ett slag i halsen). Små roliga saker i den mest seriösa omgivningen kan göra den så mycket bättre, mer "trovärdig". Livet spelar sina små spratt på allas bekostnad (fast även till allas nöje), det är lika bra att man omfamnar det faktumet och sedan använder det till att göra något Äg till Ägigare (om jag fortsätter använda svenska språkets ord på det här viset kommer jag bli jagad och misshandlad av svenskalärare, men jag accepterar det om än bara för att uttrycka mina känslor på mest passande sätt).

Nu är förstås komedi som sub-genre inte det enda rätta sättet att använda sig av humor för att skapa nåt grymt, "rena" komedier sätter djupa spår i våra sinnen, och visst är de hysteriskt roliga. Jag vill rikta allas blickar mot The Hitchhiker's Guide to the Galaxy för att visa ett gott exempel på hur en bok med komedi som genre kan ta världen med storm. Det finns ingen jag känner, vare sig de har läst boken eller ej, som inte slänger en extra blick varje gång de ser talet 42.

I have made my point, there is no more for me to say.

innan jag avslutar detta inlägg (som är bekvämt kort för en gångs skull) så vill jag bara säga

Don't Panic