tisdag 14 april 2009

In due time

Jag har just kommit tillbaka från en hundpromenad i solnedgången, då allt får en smått orange ton över sig. Sådana hundpromenader är mycket effektiva om man vill fundera lite om sitt liv och sin situation, det var efter en sådan hundpromenad som jag startade den här bloggen (eller så var det efter en sån jag fick idén att starta en blogg nån dag, whatever).

Vad det nu var jag funderade på är inte något jag vill dela med mig här då det (tro't eller ej) är för personligt för att jag skulle vilja upplysa internet (och alla dess invånare) om det.

Men nånstans på slutet så började jag istället tänka på en serie jag läst ut idag, den heter "Y - the last man" och handlar om en värld där alla med Y-kromosomet plötsligt dör, förutom en kille och hans apa.

Med 48% av världsbefolkningen och över 90% av alla länders ledning hastigt bortgången, samt vetskapen om att människan kommer att dö ut blir världen ganska kaotisk till en början, men olika grupper bildas för att hantera situationen på sina vis. Det skapas bland annat en kult som anser att det var gud som förintade alla män (för att de tydligen var onda) och när de får nys om huvudpersonen så blir de måna om att avsluta arbetet.

Det är en väldigt lång serie med 60 kapitel på 30 sidor (1800 sidor allt som allt... Damn you mattekunskaper), allt detta läste jag ut på mindre än två dar (kraften att läsa fort är något jag inte undviker att stoltsera med), vilket kanske beskriver hur effektivt historien fångar ens intresse. Jag rekommenderar den starkt för er som gillar what if-scenarion i serier.

Imorgon börjar skolan igen, slutrushen inför sommarlovet som precis har börjat visa sig vid horisonten. Knappt 9 veckor av slutarbeten och lektioner utan mål, sen kan jag vila och ladda upp inför det som lär vara den största händelsen i mitt liv, ballt.

Det är lite irriterande när man känner att man har massor att berätta men det mesta är sådant som man inte vill dela med sig till vem som helst, det nöter även på skrivarglädjen, så jag antar att jag får ta och avsluta inlägget här.

Adjöss.